Estetska stomatologija
Estetska stomatologija

U novouređenoj ordinaciji Ars Dentalis svakom pacijentu pristupamo individualno.

UslugeEsteska stomatologija

Nova interdisciplinarna grana stomatologije kojoj je cilj postizanje lijepog i skladnog osmijeha korištenjem različitih tretmana koji se nekada i kombiniraju, a sve u cilju postizanja osmijeha kojim vraćamo pacijentu samopouzdanje i mladoliki izgled.

Obuhvaća više grana stomatologije , od konzervativne stomatologije gdje se korištenjem bijelih ispuna saniraju karijesne lezije tako da zubi izgledaju prirodno, pa preko protetike koja se bavi nadoknadom jednog ili više zuba u zubnom nizu, implantologije , te ortodoncije koja dovodi zube u savršeni zubni luk. Sve to omogućuje pacijentu lijep osmijeh, kojim će biti zadovoljan, a pravilno raspoređeni zubi se i lakše čiste, bolje podnose žvačne sile te osiguravaju harmoniju cijele usne šupljine.

Izbjeljivanje

Imati lijepe, bijele zube,  želja je svake osobe, jer lijep osmijeh pruža samopouzdanje, a to je ono što se prvo primijeti. Razlozi tamnjenja zubi su mnogobrojni, tom neželjenom i estetski neprivlačnom efektu kroz niz godina dodatno doprinose različiti  utjecaji poput  genetskih i degenerativnih promjena, uzimanja različitih lijekova, antibiotika, ali i konzumacija nezdrave hrane i pića, pušenje, kava te neadekvatna oralna higijena.

Opalescence

U našoj ordinaciji  koriste se Ultradent Opalescence proizvodi, koji su vodeći brand u izbjeljivanju sa preko 30 godina iskustva i  garantiraju izbljeljene zube bez oštećenja cakline jer u svom sastavu koriste patentirani sastojak PF koji štiti caklinu.

  • ORDINACIJSKO IZBJELJIVANJE je neinvazivni  postupak koji traje 45-60 min, kojim se zubi posvjetljuju i do 8 nijansi, a trajnost je i do 2 godine što naravno ovisi i o navikama i higijeni pacijenta.
  • KUĆNO IZBJELJIVANJE se koristi kao nadopuna ordinacijskom izbjeljivanju ili kao samostalni postupak , a koriste se individualne udlage u koje se svaku večer nanosi gel te se tretman vrši nekoliko dana, ovisno o obojenju zuba i željama pacijenata. Ovim postupkom se također zubi izbjeljuju nekoliko nijansi i rezultat je dugotrajan.

Postoje i Ultradent Go konfekcijske udlage sa blagom koncentracijom gela za izbjeljivanje, koje se koriste za održavanje postojećeg stanja ili kod osoba koje su osjetljive na jače koncentracije gelova.

Važno je napomenuti da stručno izbjeljivanje zubi ne oštećuje zubnu caklinu ni zube.

Može se dogoditi blaga preosjetljivost zubi koja traje dan, dva a može se smanjiti nanošenjem posebnih gelova za smanjivanje preosjetljivosti.

Odstranjivanje kamenca i pjeskarenje

Odstranjivanje zubnog kamenca je iznimno važno zato što kamenac  sadrži velike količine bakterija koje proizvode kiseline, što narušava strukturu  zuba i može dovesti do oboljenja tvrdog zubnog tkiva (karijes) i / ili potpornog zubnog tkiva (gingivitis i parodontitis). Zubni kamenac čvrsto prilježe na površinu zuba i nije ga moguće otkloniti uobičajenom, redovnom higijenom usne šupljine, već je zato potrebna stomatološka intervencija.

Ako se kamenac redovito profesionalno ne odstranjuje može dovesti do ozbiljnih zubnih oboljenja, a u konačnici i do gubitka zuba.

Sam tretman uklanjanja zubnog kamenca se ubraja u bezbolne tretmane iako se ponekad prilikom tretmana može javiti osjetljivost na pojedinim zubima što zahtjeva lokalnu anesteziju.

Pjeskarenje zubi odnosi se na uklanjanje žutih i tamnih mrlja na zubima nastalih uslijed učestalog konzumiranja cigareta, kave, čajeva i drugih tamno objenih pića, koji dugoročno ostavljaju mrlje na zubima, a samim time i tamne boju zuba. Sama metoda uključuje profesionalno čišćenje površinskih zubnih naslaga (plaka i pigmentacija) visokotlačnim mlazom vode i praha. Prah se sastoji od sitnih čestica kalcijevog karbonata ili natrijevog hidrogenkarbonata dostupnog u nekoliko različitih okusa. Može se ponavljati više puta godišnje ovisno o individualnoj sklonosti nakupljanju zubnog kamenca i pigmentacija te je i dio pripreme koja prethodi procesu izbjeljivanja zubi.

Efekti pjeskarenja su:

  • blistavi zubi
  • izbijeljeni zubi
  • manje nakupljanje nečistoća na zubima nakon tretmana

Ljuskice - Veneers

Ljuskicama se može na jednostavan način i u kratkom roku promijeniti nepravilnost zubi i postići predivan osmijeh. Ljuskice ili veeners su izrazito tanki nadomjestci od visokoestetske keramike koji se lijepe na prednju stranu zuba.

Njima možemo promijeniti:

  • oblik
  • izgled
  • boju
  • razmak između zubi

Brušenje zuba za ljuskice je minimalno te one ne oštećuju zub ni zubno meso. S obzirom da se rade od visokokvalitetnih keramičkih materijala ne mijenjaju boju kroz godine te održavaju prirodan izgled jer su tanke svega nekoliko milimetara.

U ordinaciji Ars Dentalis prije izrade pravih ljuski radi se mock-up pomoću kojeg se u suradnji s dentalnim laboratorijem izrade privremeni nadomjesci koje pacijent nosi dok ne dobije trajni rad, a služe ujedno i da pacijent vidi oblik i veličinu novih zubi te da se naprave eventualne korekcije oblika te prilagode pacijentovom licu.

Trajnost ljuskica je uz pravilno održavanje i redovne kontrole svakih pola godine  i do 15 godina.

https://ars-dentalis.com/wp-content/uploads/2020/12/Ljuskice.jpg

Dermalni fileri i botox

Dermalni fileri Teoxan

Glavni sastojak dermalnih filera – hijauronska kiselina prirodni je sastojak ljudskog tijela. Njena osnovna karakteristika je sposobnost vezivanja velike količine vode i stvaranje novog kolagena te se na taj način popunjavaju bore i koži vraća svježina, zategnutost i sjaj.

Dermalni fileri također vraćaju koži volumen i elastičnost te hidratiziraju kožu, a usnama daju puniji i senzualniji izgled.

U ordinaciji koristimo Teoxane filere koji imaju širok spektar proizvoda za sve indikacije, a ovi vrhunski fileri poznati su po svojoj kvaliteti i dugotrajnosti. Tretman je minimalno invazivan, vrlo učinkovit te bezbolan jer se prije zahvata nanosi anestetska krema na tretirano područje.

Botox

Botox je najpopularniji anti-age tretman u svijetu, odnosno prirodni pročišćeni protein stvoren pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji blokira mišićnu aktivnost i relaksira mišiće. Njegov učinak se očituje u izravnavanju bora lica posebno na čelu, oko očiju, na nosu i između obrva.

Rezultat korištenja botoxa je svježe lice koje djeluje mlađe, odmornije i vedrije.

Može se koristiti i za smanjivanje pojačanog znojenja u području pazuha i dlanova, a u stomatologiji i za liječenje gummy smile, trizmusa (ukočenost žvačnih mišića), bruksizma (škripanje zubima). Tretman je minimalno invazivan, učinkovit te bezbolan. Trajnost Botoxa je 4 do 6 mjeseci.

Zubni nakit

Zubni nakit (Skyce) prestavlja trend u dentalnoj medicini u vidu aplikacije cirkona ili pravog dijamanta na zub.

Postavljanje je brzo i bezbolno te daje pacijentu notu osobnog karaktera osmijeha. Cirkon ili dijamant se lijepi na površinu zuba kojeg se pritom ne oštećuje.

Kompozitni ispuni

KOMPOZITNI ISPUNI  se koriste u liječenju karijesa zuba.

Karijes je u današnjem svijetu jedna od  najrasprostranjenijih bolesti , a zahvaća zubno tkivo.

Prve teorije o uzroku karijesa spominjale su postojanje zubnog crva, međutim današnja stomatologija smatra da postoje 4 faktora za nastanak karijesa: kvaliteta cakline i cementa zuba, prisustvo patogenih mikroorganizama, posebno  Streptococcus Mutansa, zatim faktori okoline tj. sniženi pH sline što je u povezano sa prehranom i higijenom, te vrijeme, jer se karijes postupno razvija i dovodi do propadanja tvrdog zubnog tkiva, a posljedično i do upale pulpe zuba.

Za razliku od amalgamskih (sivih) ispuna,  kompozitni ispuni  se kemijski vežu za zubne strukture i time osiguravaju trajnost, čvrstoću, ali i smanjuju mogućnost daljnjeg kvarenja zuba, te su naravno estetski neusporedivi sa amalgamima. Nove generacije kompozitnih ispuna su poboljšane  i u biokompatibilnosti i u estetici , te predstavljaju standard za ispune u modernoj stomatologiji.

Naravno, kao i kod svakog materijala važno je koristiti samo kvalitetne kompozite koji osiguravaju dugotrajnost i postojanost rada u ustima, jer nije svaki bijeli ispun isti, u što se mnogi pacijenti uvjere kada im ispuni ispadnu, promijene boju ili se odlome nedugo nakon postavljanja.

Stoga se u našoj ordinaciji koriste materijali samo renomiranih svjetskih proizvođača GC, 3M i IvoclarVivadent koji su nam se tijekom godina pokazali kao postojani.

ARS Dentalis

Za Vaš lijep i zdrav osmijeh

Ordinacija dentalne medicine opremljena najmodernijom dentalnom opremom.

Kontakt
kroz Smrdečac 51, Split
GF5F+WQ Split
ESIF
EU
Načini plaćanja

– gotovina i kartice

kartice
Društvene mreže

Posjetite nas na društvenim mrežama.

bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright 2020 ARS Dentalis. All rights reserved. | Made by MakeIT

Copyright 2020 ARS Dentalis. All rights reserved. | Made by MakeIT