Parodontologija
Parodontologija

U slučaju da bolujete od parodontoze, uz suradnju sa specijalistom parodontologije nudimo potpunu parodontološku skrb.

UslugeParodontologija

Upale i krvarenje zubnog mesa su sve češći problemi u današnjem društvu, pa se smatra da skoro 90% društva ima neki od oblika upale zubnog mesa.

Jedna od najvažnijih  stvari u održavanju oralnog zdravlja jest pravilna higijena usne šupljine, kao i redovne kontrole uz redovno odstranjivanje naslaga i zubnog kamenca svakih 6 mjeseci.

Parodontne bolesti su raznovrsne, ali im je zajedničko da ukoliko se pravovremeno ne liječe dovode do postupnog propadanja potpornog aparata zuba, klimanja zuba i posljedično gubitka zuba.

Na istaknutom mjestu u parodontnim oboljenjima nalaze se gingivitisi povezani s plakom (upala gingive) kojima je glavni uzrok loša oralna higijena, te parodontitisi (upala i gubitak parodontalnih potpornih tkiva) koji nastaju kao posljedica neliječenja gingivitisa.

Osim loše oralne higijene  postoje i drugi faktori koji mogu doprinijeti nastanku oboljenja desni (nepravilna tehnika četkanja zuba, neadekvatne zubne plombe i protetske nadoknade, nepravilne prehrambene navike, genetski faktor, pušenje, stres..). Također, parodontitis je čest u osoba sa dijabetesom, te kardiovaskularnih bolesnika na antikoagulantnoj terapiji.

Posebno treba napomenuti tzv. trudnički gingivitis koji se javlja kod trudnica, i iako je hormonalno uzrokovan, potrebno je posvetiti posebnu pažnju njezi zubi tijekom trudnoće te se tako i ova vrsta gingivitisa može uspješno i brzo sanirati, a u većini slučajeva i potpuno prevenirati.

Kako znati da vam je potrebno parodontološko liječenje:

Zubno meso vam krvari prilikom četkanja?
Zubno meso vam je otečeno ?
Zubno meso vam je tamne boje?
Imate neugodan zadah iz usta?

Ukoliko je na bilo koje pitanje potvrdan odgovor, potrebna vam je posjeta stomatologu i parodontološka obrada.

ARS Dentalis

Za Vaš lijep i zdrav osmijeh

Ordinacija dentalne medicine opremljena najmodernijom dentalnom opremom.

Kontakt
kroz Smrdečac 51, Split
GF5F+WQ Split
ESIF
EU
Načini plaćanja

– gotovina i kartice

kartice
Društvene mreže

Posjetite nas na društvenim mrežama.

bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright 2022 ARS Dentalis. All rights reserved. | Made by MakeIT

Copyright 2022 ARS Dentalis. All rights reserved. | Made by MakeIT